Mercurius


Clubkleuren: Groen - Wit - Groen
Oprichtingsjaar: 1949
Oprichters: Reychler
Heroprichting: 1986
Heroprichters: Peter van Accolyen
Clublokaal: De Klok en Den Heiligen Gheest
Website: www.mercurius-aalst.be
Huidige Praeses: Kristof van Moorter


HISTORIEK

Het in 1948 ontstane Mercurius is de oudste nog bestaande studentenclub van Aalst. In de pas opgerichte Rijkshogere Handelsschool werd door toenmalig directeur Reychler Studentenbond Mercurius boven de doopvont gehouden. Er werd onder andere toneel gespeeld en een bibliotheek beheerd. Er was ook het studentenblad Kwik, het huidige Mercuriosity.

Het is duidelijk dat er sindsdien veel veranderd is. In de vijftigjarige geschiedenis heeft de club tweemaal een onderbreking gekend van enkele jaren. De laatste heroprichting dateert van 1986 toen Peter Van Accolyen de club opnieuw leven in blies. Lang was het Kastanjehof het clublokaal. In 'den Hof' stonden Yvette en Winny achter den toog. Tegenwoordig kan je in onze clublokalen terecht bij Luc (De Klok) of Walter (Den Heiligen Gheest).

Mercurius was de Romeinse god van de handelaren (ook wel van de dieven en bedriegers). Zijn Griekse tegenhanger was Hermes, net zoals nu de Gentse tegenhanger van Mercurius heet. Op het schild kan je behalve het monogram ook de staf van Mercurius zien, de caduceus. Deze toont een palmtak met twee verstrengelde slangen