Nursaia


Clubkleuren: Blauw - Wit
Oprichtingsjaar: 1978
Oprichters: Peter Bruynseels - Luc Vlasschaert
Heroprichting: /
Heroprichters: /
Clublokaal: /
Website: http://club.studiant.be/nursaia

HISTORIEK

De geboorte van studentenclub NURSAIA in het Sint-Augustinusinstituut te Aalst werd gevierd tijdens academiejaar 1978-1979. Na een glorieuze start met het eerste praesidium, met als praeses Peter Bruynseels, en de daaropvolgende jaren kende NURSAIA een dieptepunt in het academiejaar 1991-92 hetwelk bijna het einde betekende voor de club. Dit desastreus einde kon worden voorkomen door enkele "goede zielen" in het praesidium van dat academiejaar. In 92-93 kende NURSAIA dan een nieuwe start welke verder werd uitgebouwd door Mark Beelaert (senior 93-94) en sindsdien gaat het NURSAIA voor de wind. Zodoende kon het 20-jarig bestaan van de club tijdens academiejaar 1997-98 uitgebreid gevierd worden.

Tijdens academiejaar 97-98 stond NURSAIA voor een nieuwe mijlpaal in haar geschiedenis: door het hogeschooldecreet van Van Den Bossche werd onze school opgesplitst in 2 scholen. De A1-afdeling werd geïntegreerd in KAHO St.-Lieven en verhuist definitief naar een nieuwe locatie (campus Dirk Martens). Daardoor is verdere samenwerking met de A2-afdeling, binnen dezelfde club, quasi onmogelijk geworden. Met spijt in ons hart zeggen wij echter geen vaarwel, maar tot...

Onder leiding van Chris Tas (oud-praesidiumlid SC NURSAIA) werd een nieuwe studentenvereniging voor de A2 afdeling (SC Curaia) boven de doopvont gehouden.