Paids


Clubkleuren: Rood - Blauw
Oprichtingsjaar: 1986
Oprichters: Wouter Corneille - Mark Andries - Nick Raman - Herman De Jager
Heroprichting: /
Heroprichters: /
Clublokaal: /
Website: /

HISTORIEK

Als het studentenleven in Gent en Leuven als levendig moet worden beschouwd, moet het Aalsterse studentenleven zeker niet onderdoen. En daar heeft SK PAIDS zeker zijn aandeel in. De naam staat voor "Plezier en Animatie In De School ", School in kwestie is Katholieke Hogeschool Sint-Lieven meer bepaald campus Sint-Annalaan en campus Dirk Martens. ²De "roots" van SK PAIDS ligt in het Centrum Hoger Onderwijs van het Vrij Technisch Instituut van midden jaren 80, waar aan een klein aantal studenten de enige richting bouwkunde volgde. Tijdens het academiejaar 1986-1987 begon het te kriebelen en ze zijn er dan maar mee begonnen. De activiteiten beperkten zich aanvankelijk tot een doop, een TD en een voetbalwedstrijd. Het jaar daarop kwam er pas echt leven in de brouwerij door de toevoer van hoofdzakelijk vrouwelijk schoon uit de spiksplinternieuwe richting "Confectie". Het activiteitenpakket werd uitgebreid met cantussen. Nog een jaar later kwam er nog een afdeling bij: elektromechanica met de optie Meet- en Regeltechnieken. De activiteitenkalender begon stilaan een heel jaar te beslaan. Het einde van de uitbreiding was nog niet in zicht, in het academiejaar 1990-1991 werd de club versterkt door de studenten van de nieuwe optie "vastgoed". Ondertussen was Café Cartouche in de Vakschoolstraat al vier jaar de vaste stek voor elke "commilito".

Omdat deze studies van heinde en ver studenten aantrok telde het VTI niet minder dan 150 kotstudenten. Hierdoor werden bijna alle activiteiten in de week gehouden en meestal op donderdag. In ’94 werd in het woelige Aalsterse studentenleven de zusterclubs Bierscheute en A go go opgericht, die de andere dagen van de week vulden met hun activiteiten.

Het daarop volgende jaar werd door het decreet Van den Bossche aan richtingen en scholen gesleuteld waardoor het Centrum Hoger Onderwijs onder de hoede van KaHo St-Lieven viel.

Maar dit liet de club niet aan haar hart komen en fuift grondig door. Rond nieuwjaar 1997 gaf Myriam (die dan al 10 jaar meter van SK PAIDS is) het roer van de Cartouche over aan Luc en Nathalie, de huidige peter en meter. Dit jaar (1998 - '99) bestaat PAIDS dertien jaar en gedurende deze periode heeft nog geen enkele kotstudent zich verveeld. En jij, ja jij die dit nu leest als je het surfen op het net beu bent schakel dan je computer uit en spring eens binnen in de Cartouche en negen kansen op tien ontmoet je er wel iemand van PAIDS..... De nieuwe Cartouche wel te verstaan, want in januari '99 is ons studentencafé verhuist naar de welvaartstraat !!!